Rabattkod hos Bythjul.com

Behöver du nya sommardäck? Isåfall så har vi ett hett tips till dig. Följ länken nedan och använd rabattkoden sum30 i kassan när du handlar sommardäck hos Bythjul.com så får du 5 % rabatt på sommardäck. Erbjudandet gäller 2018-07-23 — 2018-08-05.

Länk till Bythjul.com

Aftonbladets sommardäcktest 2018

Varje år i Mars så börjar det bli aktuellt att fundera över sommardäck. En smart strategi är att fokusera på sommardäck som presterar bra i däcktester. Aftonbladet med motorjournalisten Robert Collin i spetsen är en aktör som brukar göra test av sommardäck, och i år, 2018, är inget undantag. Testerna är gjorda på testanläggningen Gerotek 1,5 timme norr om Johannesburg, Sydafrika.  Förutsättningarna för testerna uppges bra med mulet väderoch temperatur runt 20 grader som påminner om svensk sommar. Bland urvalet av sommardäck som testades fanns både dyra premiumdäck, mellanpris-däck och budgetdäck. Resultatet av Aftonbladets sommardäcktest ser du nedan. Som vanligt så var det premiummärkena som erbjuder de bästa däcken.

Oavsett vilket sommardäck du väljer nedan så köper du dem billigast på nätet.


1:a plats 9,2 poäng

Michelin Pilot Sport 4

Michelin-Pilot-Sport-4

Pris: Ca 1 066 kr ex frakt (225/45 R17 94Y XL)
Vinnaren i Aftonbladets sommardäcktest 2018 är Michelin Pilot Sport 4.  Enligt Robert Collin så vinner detta sommardäck dessutom överlägset. Däcket har bra bromsegenskaper på både vått och torrt underlag. Med utmärkta köregenskaper som gör att man behåller greppet och bra styrförmåga kan detta var däcket för sommaren. Dock är rullmotståndet lite trögt enligt Aftonbladets testare men det är ändå acceptabelt.

Läs mer och se pris hos

BYTHJUL

ABS WHEELS

SVENSKA GUMMIHUSET


Delad 2:a plats 9,1 poäng

Nokian Hakka Black

nokian hakka blackPris: Ca 1 100 kr ex frakt (225/45 ZR 17 94Y XL)
Andraplatsen ges till sommardäcket Nokian Hakka Black som erbjuder en exakt och sportig körning med viss överstyrning. Det bromsar bra på både torr och våt asfalt och även om det kan släppa lite bak när det går fort så känns däcket alltid säkert.

Hakka Black är Nokians flaggskeppsdäck när det kommer till väghållning i högre hastighet vid sommarväglag.

Läs mer och se pris hos

BYTHJUL

ABS WHEELS

SVENSKA GUMMIHUSET


Delad 2:a plats 9,1 poäng

Continental PremiumContact 6

continental premium contact 6Pris: ca 988 kr (225/45 R 17 94Y XL)
Tredjeplatsen går till tyska Continental och deras sommardäck PremiumContact 6. I Aftonbladets däcktest så presterar detta däck bäst av alla på torrt underlag. Men det är som bekant ytterst viktigt med bra egenskaper även på vått underlag och där når inte detta däck upp riktigt till nivån hos Hakka Black och Pilot Sport 4. Däcket bjuder på lite vattenplaning i testet vilket drar ner betygsättningen. PremiumContact 6 är en efterlängtad efterföljare till andra toppresterande däck från Continental såsom PremiumContact 5.

Läs mer och se pris hos

BYTHJUL

ABS WHEELS

SVENSKA GUMMIHUSET


3: e plats 9,0 poäng

Falken Azenis FK 510

falken azenis fk 510Pris: ca 900 kr (225/45 R 17 94Y)
Japanska Falken är lite av en outsider när det kommer till att prestera bra i däcktester. Men när det gäller Azenis FK 510 så har de lyckats ganska bra och får en tredjeplats. Falken brukar vilja erbjuda sportiga däck men med detta däck får de ihop helheten bra och presterar exempelvis bäst när det kommer till att bromsa på vått underlag. Styrningen är även exakt och snabb och baktill släpper det något vid extrema situationer såsom den sportige bilföraren vill ha det.

Läs mer och se pris hos

BYTHJUL

ABS WHEELS

SVENSKA GUMMIHUSET


Övriga däck

Bridgestone Turanza T005 (8,9 poäng)

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 (8,9 poäng)

Vredestein Ultrac Vorti (8,9 poäng)

Hankook Ventus S1 Evo2 (8,7 poäng)

Dunlop Sport Maxx RT2 (8,6 poäng)

Kumho Ecsta PS71 (8,6 poäng)

Pirelli Cinturato P7 (8,3 poäng)

Cooper Zeon CS8 (7,9 poäng)

Yokohama Advan Sport V105 (7,8 poäng)

Nankang Sportnex AS-2+ (7,6 poäng)

Triangle Sportex TSH11 (7,6 poäng)

Gislaved Ultra Speed (7,1 poäng)

Källa: https://www.aftonbladet.se/bil/a/G1eXK9/collin-gamla-fina-dackmarket-samst

 

Två nya däck bland årets testvinnare!

Nu har vi uppdaterat listan med testvinnare för sommardäck. De två nya sommardäcken som slagit sig in bland hård konkurrens här på billigasommardack.se är följande. Michelin Primacy 3 som är framtaget av Michelin för optimal förmåga på både torrt och vått underlag. Uppenbarligen har Michelin lyckats eftersom man med detta däck fått delad förstaplats i Råd & Rön samt en tredjeplats i Aftonbladets sommardäcktest för 2017.

Det andra sommardäcket som slagit sig in hos billigasommardack.se är Nokian Hakka Blue 2 som är den nya generationens sommardäck framtaget av Nokian för optimal prestanda på vått underlag samtidigt som det är slitstarkt. Du kan läsa Nokians egna ord om Nokian Hakka Blue  2 här.

20 % rabatt på hela sortimentet hos Euromaster

20% rabatt på hela sortimentet hos Euromaster. Erbjudandet gäller vinterdäck och sommardäck i varumärkena: Michelin, Goodyear, BFGoodrich, Kumho, Tigar, Sunfull. Erbjudandet gäller rabatt på däck (ej service eller återvinningsavgift) och ej i kombination med andra erbjudanden. Euromaster förbehåller sig rätten att utan avisering justera eller ta bort erbjudandet. Beställda däck måste monteras på bil före 30/4 2017.

Rabattkod att ange i kassan: ADTRACTION

Continental Premium Contact 5 vinnare i Vi Bilägare 2017

Sommardäcksäsongen närmar sig med stormsteg och nu har Vi Bilägare gjort sitt sommardäcktest 2017. Vi Bilägares sommardäcktester visar att det finns många däck som fungerar bra vid optimala förhållanden vid vacker vacker och torrt väglag. Som vanligt är det dock vid vått underlag som vissa däck presterar sämre och vissa betydligt bättre. Continental brukar prestera bra och även i år är det Continental Premium Contact 5 som blir testvinnare hos Vi Bilägare. Detta däck presterar bäst vid väta och har kortast bromssträcka men får inte fullt poäng när det gäller vattenplaning. Resultatet räcker dock till att ta hem förstaplatsen hos Vi Bilägare.

På andra plats kommer Pirelli Cinturato P7 Blue som har bra förmåga överlag både på våt samt torr väg och god förmåga vid vattenplaning.

På Tredje plats i Vi Bilägares sommardäcktest 2017 kommer finska Nokian med sitt däck Nokian Hakka Blue 2.  Nokian är nog för de flesta kända för sina vinterdäck men med Nokian Hakka Blue 2 har man även presterat bra avseende sommardäck, även om det inte räcker till 1:a eller 2:a plats i testet.

 

tips byte sommardäck

Tips inför byte till sommardäck

Här tänkte vi bjuda på ett par tips som kan vara bra att känna till i god tid innan det är dags för bytet till sommardäck.

Datum och sommardäck

Under perioden december – mars så är det lag på att vinterdäck skall sitta på om det är vinterväglag. Således är 1 april första dagen då det inte längre är krav på vinterdäck och detta datum markerar också för många att det är dags att byta till sommardäck. Glöm ej heller att om du har dubbdäck så skall dessa vara  bytta senast 15:e april.

Sommardäck och kvalitet

Det finns idag ett nästan obegränsat utbud av däckfabrikat och däckprogram när det kommer till sommardäck. Allt från billiga budgetdäck till högpresterande premiumdäck. Därför är det inte alltid så lätt att hitta rätt i denna ”däckdjungel”. Ett bra tips är därför att utgå från de sommardäcktester som årligen görs av olika tidningar och institut såsom Råd & Rön, Aftonbladet, ViBilägare och Auto Motor & Sport. Läs testerna och ta fasta på de resultaten och vilka egenskaper som är viktiga för dig och din körstil. Väljer man testvinnande sommardäck så får man i regel alltid kvalitet.

Sommardäck och ekonomi

Ingen vill betala för något i onödan. Det blir därför lätt att man börjar kolla på de budgetdäck som finns på marknaden eftersom de är billigare än premiumdäck. När man gör detta så är dock lätt hänt att man gör sig själv en björntjänst både ut säkerhets aspekt och den ekonomiska aspekten. Detta eftersom budgetdäcken inte har samma egenskaper som testvinnande premiumdäck. De tillverkare som erbjuder budgetdäck har helt enkelt inte investerar lika mycket i kompetens, tester och material som konkurrerande tillverkare av premiumdäck gjort. Ur en rent ekonomisk aspekt så brukar inte heller budgetdäck hålla lika länge som premiumdäck vilket gör att man måste köpa nya sommardäck tidigare än mot man satsat på premiumdäck.

En bättre strategi är då att ta sikte på ett bra testvinnande sommardäck och sedan försöka hitta lägsta pris på detta. Billigasommardack.se sammanställer testvinnande sommardäck och butiker online så att det blir enkelt att jämföra pris.

Sommardäck och mönsterdjup

Om du inte är i behov av nya sommardäck utan enbart skall skifta till förra årets däck så är det viktigt att kontrollera mönsterdjupet. Enligt lag skall mönsterdjupet på sommardäck vara minst 1,6 mm. Detta är dock absolut miniminivå, många experter förordnar ett mönsterdjup på minst 3 mm på sommardäck och nya sommardäck brukar ha 8-9 mm mönsterdjup. Har man otillräckligt mönsterdjup kan man faktiskt få böter på 1200 kr plus att det är rent trafikfarligt med för lite mönsterdjup.

Däcktryck

Att mäta däcktryck är viktigt då för lågt däcktryck försämrar egenskaperna hos däcken och därmed äventyrar trafiksäkerheten. Att ha för högt däcktryck är inte heller bra så det bästa är att följa bilens instruktioner för vilket däcktryck som gäller.

Byta själv eller anlita verkstad?

Känner man sig bekväm med att byta till sommardäck själv så är det en bra lösning. Känner man sig dock osäker på hur man gör så är det lika bra att göra det hos en däckverkstad även om själva skiftet kostar ett par hundralappar. Tänk bara på att boka däckbyte i god tid – köerna till däckverkstäderna kan ringla sig länga under högsäsong.